Grósz Emil
kineziológia oktató, kineziológus természetgyógyász
USUI Reiki mester, parapszichológus, transzlégzés therapeuta
spirituális tanácsadó, tarot sorselemző, Su-Jok therapeuta

Tel: +36-20/941-1947 ; E-mail: Ez az ímélcím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Szolgáltatások:
- kineziológiai stresszoldás
- spirituális tanácsadás
- REIKI energetikai kezelés
- jóga- és AIKIDO oktatás

 

Nevem Grósz Emil, Győrben születtem 1953-ban. Végzettségemet tekintve textilmérnök vagyok az „anyag” birodalmából. Szerencsés utam mégis a szellem birodalmába vezetett, a „hazafelé” vezető út keresése közben. Áldottnak érzem magam, hogy e keresés közben nem tévedtem el, mint oly sokan, és a segítő ajándékok közül elsőként a megkülönböztető képességet /viveka/ kaptam meg mint iránytűt, hogy ne tévedjek el. Kereső utam során folyamatosan éreztem s érzem az áldást, a figyelmet és a segítséget, hogy életem küldetését bevégezhessem.

A kezdetben tudattalanul megjelenő jelek és jelzések, melyekre ösztönösen vetettem rá magam, majd később a tudatos választások felváltva jelentek meg életemben, hogy kijelöljék ezt a sokszor kanyargós de mindenképpen vékony ösvényt, melyen haladok.

A spirituális tudatomra „ébredés” 1992-ben 39 éves koromban történt meg, s azóta immáron visszafordíthatatlanul halad küldetése végcélja felé. Az első lépésekben hatalmas lökést és segítséget adott a Maharishi Mahesh yogi által alapított „Transzcendentális Meditáció” megismerése és gyakorlása. Beavató mesterem egy osztrák orvos dr. Agnes Christanell volt.

1992-ben „belső” mesteremmel való találkozásom után utam és taníttatásomban már logikusan követte egyik lépés a másikat.

A hagyományos Usui Shiki Ryoho Reiki beavatásomat és reiki mesterré válásomat Kun István reiki mesternek köszönhetem.

 

„Véletlenszerű” de annál szükségesebb találkozásom a kineziológiával, annak is a „One Brain” ágával hosszú távra bebiztosította természetgyógyászati tanulmányaimat és meghatározta utamat. Kineziológiai tanárrá válásomat az USA-ból Carol Ann Hontznak köszönhetem aki megalapozta azt az érdeklődést amely 15 év tanítás és gyakorlás után egy speciális látásmóddá fejlődött. 2010-re a hosszú gyakorlati évek hatására kialakult egy speciális saját kineziológiai módszerem,melyet ezoterikus kineziológiának, új nevén „Donitológia”-nak neveztem el.

De tanulmányaim és útkeresésem nem állt meg, és a késöbbiekben nagyon sokat köszönhettem parapszichológiai tanáraimnak: Grigorij Vilenszkinek /Oroszország/, Jurij Zsepalónak /Ukrajna/, Olga Zemljakovának /Oroszország/.

A stresszoldásra szakosodva újabb technikát megismerve nagy köszönettel tartozom Dr Vlagyimir Komin Budapesten élő orosz orvos természetgyógyásznak, akinél elvégeztem a szabadlégzés tanítói szabadegyetemet és elsajátíthattam a vivation, a rebirthing és holotrop légzéstechnikákkal való gyógyítás módszereit.

Ifj. Csontos Villmos a pszichotronika /léleksebészet/ irányába tágította ismereteimet, míg Dr Kazanlár Ámin Emil Tehiru beavatása a tarotkártya misztériumába avatott be, mellyel a tudás újabb aspektusai kerültek a felszínre, s egyben nyitott meg újabb ablakokat a nem látható szellemi világ felé.

Nem feledve a belső úton való önképzést, más mentális technikákkal való megismerkedés is segítette fejlődésemet.

A Dr Domján László tanításában elvégzett „Agykontroll”, majd a „Transzcendentális Meditáció” Siddhi programja a „jógarepülés” újabb beavatása az indiai mesterektől elmélyítette a belső megtapasztaláson alapuló tudást.

A gyakorlati tudás bővítése egyre inkább szükségessé tette az emberekkel való foglalkozást, így a hivatásos természetgyógyászati akadémia elvégzése után természetesen kineziológus természetgyógyász lettem.

De látogatást tettem a radisztézia, numerológia, grafológia, masszázsok, csontkovácsolás birodalmába is.

 

2007-ben dr Andrej Szokolov orvos természetgyógyász segítségével megismerkedhettem moszkvai orvosok tolmácsolásában a dél -kóreai Su Jok terápiával, Pak Jae Woo professzor módszerével amely mély, gyakorlatban nagyon jól használható tudást biztosított számomra főleg az akupunktúra területén.

Közben számtalan találkozás egyengette utamat, míg útkeresésem véget nem ért.

Ismerkedés a „Rózsakeresztes” tanításokkal, Rudolf Steiner vonalával az antropozófiával, a Teozófiai Társulat tanításaival, a Szellemi Búvárok, gnosztikusok, hermeszi tanítások, majd a vallások tanulmányozása. Ismerkedés Sri Chimnoy, Sai Baba, Sant Kirpal Singh követőivel.

A „menedék” a „Gyémánt út” buddhizmusban Ole Nidal, Csecsun rinpocse hatása és találkozás a XVII. Karmapával mind egy apró mozaik volt útkereséseim, ismerkedéseim során.

A sok baráti beszélgetés, összejövetel, a lakáson való találkozás Sivarama svamival az európai krisna tudatú egyház vezetőjével a védikus tudás megismerése felé vezetett vissza.

 

Talán sohasem nyugodtam volna meg keresésemben, ha a „véletlen” nem sodorja kezembe isteni mesterem Bhagwan Sri Deep Narayan Mahaprabhuji életrajzát a „Lila Amrit”-ot. A kereső a vándor megérkezett. Aki keres az talál – mondja az ismert mondás. Kopogjatok s beengedtettek. A kitartó alázatos keresés meghozta gyümölcsét, és isteni mesterem gondviselése alatt Sri Swami Maheshwarananda indiai yogi a „Jóga a mindennapi életben” világhálozat mestere beavatásával immáron a Sat Sanatana Dharma /Örök Igazság Törvénye/ tolmácsolójaként élek és napról napra megpróbálom átadni ezt a tudást az embereknek, melyet az isteni gondviselés által valaha is megkaphattam. Áldottnak érzem magam, hogy segíthetek az embereken, gyógyításukban és tanításukban, és minden igyekezetemmel azon vagyok, hogy ezt a legmagasabb szinten tehessem meg napról napra.