1991-től, miután a rendszerváltás átrendezte a magyarországi politikai-gazdasági viszonyokat, saját céget alapítottam családommal, a Silvergrosz Bt-t. Ez a cég ekkortájt a felszabaduló alkotási, megvalósítási vénámat hivatott kielégíteni, hiszen én is szerettem volna megméretni magamat a kor viszonyai mellett. A sok üzleti próbálkozás, kereskedelmi tevékenység és képviseleti munkák ellátása mellett ezen társaságon belül rövidesen egyre élesebben megjelent munkánkban a természetgyógyászati munkával, oktatással spiritualitással és ezoterikával való foglalkozás. Ennek a munkának és áramlatnak a felszínre törését és különösen megnevezését egy görögországi utazás hozta meg. A Meteoráknál történt látogatás örök nyomot hagyott emlékeinkben. A hatalmas égnek meredező szikla-hegyóriások látványa rajtuk a gyűszűnyi kolostorok méltósága, az ég közelsége, az emberek hithez és istenhez való közelkerülése, elhivatottsága, olyan lökést és késztetést adott, amely mintaként szolgált hazajövetelünk után egy új magyarországi áramlat létrehozásához. Ez a gondolkodási mód, majd később szellemi iskola megkapta a Meteorák egyik kolostora után a nevet: Metamorfózis. Metamorfózis azaz átalakulás, jól szemléltetve tartalmával azt a történést és törekvést mely kifejezi az ember változásait átalakulásait élete során .De egyben megmutatja azt az útirányt és módot is, hogy az embernek spirituális előrehaladásával mit is kell tennie, hogy lelke célba érjen .Így 1996-ban megalakult a METAMORFÓZIS Ezoterikus Szellemi Iskola, mely előtt egy mély meditatív állapotban inspirációt kaptam ezen munka megvalósítására. A kezdetben halványan körvonalazódó munka egyre láthatóbb alakot öltött az idő előrehaladtával, a programok beindulásával.1996-ban elkezdődött a Metamorfózis magazin, egy ¼ évente megjelenő ezoterikus országos újság kiadása, melyet 7 évig adtunk ki olvasóink nagy örömére. Sajnos a médiapiac átalakulása számunkra nem hozott jót, így újságaink lekerültek a harsány „pénzes” helyekről s úgy ítéltük meg, hogy visszavonulót fújunk s emelt fővel és 7 év azaz 28 szám megjelenése után befejeztük a Metamorfózis magazin kiadását. Sikerességét és értelmét nem csak a számos meleghangú levél igazolta vissza, hanem az is, hogy kellő ismeretet szereztünk a kiadói tevékenységben.

 

1996-ban megalapítottuk a Metamorfózis klubot Győrben, melynek célja volt, hogy az ezoterikával, spirituális élettel és természetgyógyászattal foglalkozó, érdeklődő embereknek találkozási, továbbfejlődési lehetőséget biztosítson. A klub kéthetente tartotta összejöveteleit s a hallgatóság sok nagyszerű előadással gazdagodott a klubélet által. Czanik Csaba, Müller Péter, és sorolhatnám nagyszerű előadóink nevét. 7 év után /milyen érdekes a 7-es mint misztikus szám megjelenése folyton/ aztán befejeztük klubunk életét és visszavonultunk, hogy új irányokat határozzunk meg fejlődésünkben. Több alkalommal tartottunk városi „egészségnapot” Metamorfózis fesztivált, ahol előadások, kiállítások, vásárok színesítették rendezvényeinket. Ezoterikus rendezvényeinken fellépett Müller Péter, Kövi Szabolcs, Grósz Artúr Valentin, hogy a zenei vonalról sem feledkezzünk meg. Grósz Artúr Valentin gyermekemmel közben elkészítettünk és kiadtunk egy CD-t a MISSIO-t. Ez amolyan ENIGMA és ÉRA ihletésű ezoterikus-gregorián zene amely nagy sikert aratott a Rekord Express gondozásában.

Egyre jobban látszódott az emberek taníttatásának szükségszerűsége, mely hatására /és tanulni vágyásunk miatt is/ létrehoztuk a Metamorfózis Természetgyógyász-képző Akadémiát.

Ez az iskola a minisztériumi irányelveknek megfelelően látta el és látja el hosszú évek óta Győr-Moson-Sopron megyében a hivatásos természetgyógyászok képzését. Irányító szervünk az Egészségügyi Továbbképző Intézet /ETI/, mely biztosítja a szakszerűséget és az egységességet az ország bármely pontján történő oktatásokhoz viszonyítva. Most honlapunk megjelenésekor 2009 őszén, immáron a 13. évfolyam kezdi meg a tanulást a Természetgyógyász-képző Akadémián.

Azonban iskolánkban nem csak a hivatásos természetgyógyászat iránt érdeklődők tanulhattak, hanem sok más izgalmas spirituális képzésben vehettek részt az érdeklődők. Munkásságunk hatására jelent meg Győrben először a REIKI Usui ágazata, mely tanfolyamaink után számtalan hallgató, tanítvány kapta meg a kézrátétes gyógyítás áldásos képességét.

Két alkalommal sikerült megnyernünk külföldi előadókat, így Grigorij Vilenszkiy és Jurij Zsepaló 1-1 évet oktatott parapszichológiát Győrben iskolánkban. Dr Vlagyimir Kominnak köszönhetően másfél évig tanulhattuk a szabadlégzés vagy transzlégzés tudományát. Kisebb tanfolyamainkon hallgatóink a radiesztézia, a numerológia, grafológia, tarot tudományában mélyedhettek el. Kiemelnénk tarot tanárunk személyét: Dr Kazanlár Ámin Emil aki több alkalommal is elvarázsolt bennünket mérhetetlen tudásával.

 

1995-óta személyem mint hivatásos „One Brain” kineziológus oktató, természetesen meghatározta profilunkban a kineziológia ágazatának kiemelt figyelemmel történő oktatását. Hosszú mindennapos kineziológiai munkám, és újra csak egy szellemi inspiráció hatására egy speciális kineziológia: az ezoterikus kineziológia vagy”Donitológia” is kialakulóban van és 2010-től hivatalosan is meg kívánjuk jelentetni profilunkban. Erre a képzésre komolyságából és várhatóan nagy sikeréből eredendően egy újabb Akadémiai képzést kívánunk indítani, mely nem csak magyarországi, hanem külföldi hálózattal is tevékenykedni fog.

2007-ben Dr Andrej Szokolovval sikeresen elindítottuk Magyarországon a Dél-Koreai Su Jok akupunktrúra képzést, mely egy új és mégis ősi akupunktúrát tanít a Dél Koreából származó Park Jae Woo professzor módszere alapján. Ez az akupunktúra a kéz és lábfejen dolgozik apró tűkkel, de profilja sokkal mélyebb és összetettebb, és nagyon sok kiegészítő elemet /moxa, mágnesterápia , szinterápia stb../ is tartalmaz. A tanítást a moszkvai központ orvos- tanárai végezték Győrben és Budapesten. Jelenleg az oktatás kizárólagos jogkörrel Dr Andrej Szokolov iskolájában történik budapesti helyszínnel.

Az iskola a kezdetektől fogva szívesen segített más csoportok munkájában is helyszínkeresés, tagtoborzás, szervezés stb… de előszeretettel karolt fel egyfajta képviseleti feladatot is.

Így nemcsak a kezdeti USUI Reiki meghonosításában, de a magyarországi Transzcendentális meditáció győri megismertetésében, egyfajta központként, szervezőként tevékenykedett.

Napjainkban /személyes beavatásomból eredendően/ magam és az iskola is a „Jóga a mindennapi életben” nemzetközi hálózat győri csoportjának munkáját segíti, Jógamesterünk a ma élő egyik legnagyobb és nemzetközileg is közkedvelt és elismert indiai mester Svamiji azaz Paramhans Svami Maheshvarananda.

Iskolánk nem csak a yoga népszerűsítésében tevékenykedik, de a kínai eredetü Tai Chi győri meghonosításában is oroszlánszerepet vállalt.

A visszatekintésből látható, hogy egy ezoterikus szellemi iskolához méltóan telt el az a 10-15 év melyet sok 100 ember tanításával, segítésével és gyógyításával töltöttünk el.

Rendeztük sorainkat /ez honlapkészítésünkből is látható, hiszen kiléptünk a nagyvilág elé/ és 2010-től megújulva, összeszedettebben ráncfelvarrva lépünk ki az emberek elé.

 

A Metamorfózis Ezoterikus Szellemi Iskola 2010-től az alábbi profilokkal működik:

 

- Oktatás /természetgyógyászati és fakultatív tanítások, kiscsoportos tréningek stb…/

- Természetgyógyászati gyógyító és korrekciós munka rendelőnkben

- Fizikai közérzetjavító tevékenységek és spirituális szolgáltatások

- Ezoterikus könyvkiadás

- Ezoterikus és könnyűzenei CD kiadás

- Klubhálózat működtetése ill. szükség esetén megyei képviseletek nyitása

- Metamorfózis világbéke kápolna megépítése, működtetése Veszprém megyében

 

A Metamorfózis folyamatosan változó, fejlődő szellemi iskola. Változásairól honlapunkban folyamatosan tájékoztatást kaphatnak tagjaink, kedves olvasóink, és az érdeklődők.